Du har inga varor i din varukorg.

Integritetpolicy

Personuppgifter
Voked strävar alltid efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt och vi värnar om din personliga integritet. Voked:s målsättning är att följa alla vid vår tid gällande lagar och regler kring personuppgiftsskydd.

De personuppgifter som kommer att behandlas är de som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på siten genom cookies. Personuppgifter som behandlas är ditt personnummer, namn, e-postadress, kön, betal-, köp och orderhistorik, leveransadress, IP-adress samt telefonnummer.

Den här policyn hjälper dig att förstå vilken infomration Voked samlar in samt hur denna används. Genom att du godkänner policyn på siten i samband med köp eller när du lämnar uppgifter så samtycker du om behandlingen av dina personuppgifter i enligheten i denna text.
Voked Media AB, (Voked),559151-3550, Storgatan 61, SE-262 35, Ängelholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Voked är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Voked lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i punkterna nedan.

Vad menas med personuppgifter?

Med personuppgifter menas information som kan knytas till en enskild person.

Vilka uppgifter samlar vi in?

För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter.

För- och efternamn, adress, telefonnummer, email samt köphistorik.

Vilka uppgifter delas?

Nedan kan du hitta en redogörelse för vilka bolag vi delar information med samt varför vi gör det.

Betalväxel

När du genomför ett köp delas information med vår betalväxel. Det som sparas är för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Väljer du att betala mot faktura så lagras även ditt personnummer. Informationen sparas/delas för att kunna genomföra köpet men också för att skydda dig mot bedrägeri. I dagsläget använder vi Hips samt PayPal.

Fraktbolag

För att kunna leverera din beställningar måste vi dela viss information med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. Email och/eller mobilnummer för avisering. I dagsläget använder vi PostNord samt DHL för leverans.

Nyhetsbrev

Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så delas för- och efternamn samt email med vår tjänsteleverantör. Vi sparar/delar för- och efternamn för att kunna göra utskicken mer personliga. Din information delas för att vi ska kunna använda tjänsten och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden/information. I dagsläget använder vi Mailchimp för utskick.

Rätten att bli glömd

Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen).

Ta del av lagrad information

Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om dig hos oss.

Om du undrar över något kring detta, kontakta oss på info@voked.com


Vad använder vi dina personuppgifter till?
För behandling av dina beställningar via våra onlinetjänster (dvs. namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter)

För att via SMS skicka information om transporter (dvs. ditt mobilnummer)

För att skapa ett personligt konto på Voked (dvs, ditt namn och adress)

För att skicka dig reklamerbjudanden som nyhetsbrev och sms (dvs din e-postadress, ditt namn, din adress och sms)

För att skicka dig reklamerbjudanden som nyhetsbrev och sms (dvs din e-postadress, ditt namn, din adress och sms)

För att verifiera att du är myndig och kan handla på nätet (dvs, födelsedatum)

De uppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss behandlas av Voked för identifiering, marknadsföring till dig som kund, kundundersökning, nyhetsbrev och statistik.

Om hela eller delar av Voked säljs eller integreras med ett annat företag dina kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuella köpare samt deras rådgivare och kommer att vidarebefordras till de nya ägarna av verksamheten.

Hur skyddar vi dina uppgifter?
När du är registrerad användare eller handlar på Voked så skyddar vi din information med SSL Secure Sockets Layer. SSL fungerar så att all information mellan köpare och säljare är krypterade. Voked är noga att följa den tekniska utvecklingen av säker handel. Voked använder tekniska och organisatoriska åtgärder för ditt privatliv som brandväggar och antivirusprogram. Allt som förhindrar obehöriga att komma åt information. Varje medarbetare i Voked måste identifiera sig för tillträde till denna information.

Hur länge ska vi hålla din personliga information?
Din personliga information kommer att sparas så länge du ger ditt medgivande och är registrerade kund hos Voked.

Du som kund kan alltid avregistrera. Om du väljer att inte registrera sig som kund så sparas din information så länge lagar och regler kräver det eller så länge som det krävs för Voked att slutföra sin del av avtalet, till exempel, leverans och garanti. Hur som helst sparas inte informationen längre än vad som föreskrivs i lagen om personuppgifter.

Vilka rättigheter har du som kund hos Voked?
Som kund har du rätt och begära information om Voked uppgifter som finns om dig. Om det finns fel i informationen kan du be om att-få dem rättade eller tas bort / raderas. En gång om året har du rätt till att få ett skriftligt dokument med fullständig information som vi har av dig i våra databaser. Du kan alltid ta tillbaka ditt samtycke till marknadsföring. (Nyhetsbrev och SMS).

Voked strävar att alltid korrekt information om dig. Om någon information ändras, adress, telefonnummer eller e-post så vi ber er igen, ändra detta i din profil eller ta kontakt kundservice info@voked.com.

Länkar
Hos Voked kan det finnas länkar till andra webbplatser. Dessa platser har Voked ingen kontroll över och vi kan inte ta ansvar för personuppgifter policyn eller innehåll. Om du tar dig från Voked genom länkar så läs gärna policyn för just den sajten.

Förändringar i integritetspolicyn
Alla ändringar som berör sekretesspolicyn kommer att läggas ut på hemsidan.
Om en ändring är nödvändig för att uppfylla teknikse eller juridiska krav, så förbehåller Voked sig rätten till att göra ändringar i denna sekretesspolicy.

Cookies
För att Voked skall kunna följa besökaren på webbplatsen så används cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att följa med besökaren. Cookies skadar inte din dator, den innehåller bara text och kan inte innehålla något typ av virus. En cookie tar minimal plats på din dator.Det finns två typer av cookies:

 Den första typen sparar en fil permanent på din dator, det används till exempel för att mäta hur besökarna rör sig på webbplatsen. Detta för att kunna erbjuda besökare bättre service och support. Textfiler kan tas bort och de flesta webbläsare stöder detta. På Voked använder vi denna variant för att hålla reda på din kundvagn och för att föra statistik om våra besökare. Informationen som lagras på datorn, har bara ett unikt nummer, utan hänsyn till personlig information. Med andra ord är det helt anonymt.

 Den andra typen av cookies som vanligtvis används är "session cookies". Under den tiden du besöker webbplatsen så delar vår webserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med de andra besökarna.. En "sessions-cookie" lagras aldrig permanent på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. För att inte få problem med att använda Voked, så krävs det att du har cookies aktiverat.

Voked använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Informationen använder vi för att se hur besökaren, vår kund använder vår webbsida och våra olika kategorier och sidor. Vi tar fram besöksstatistik, exempelvis använder vi rapporter av besöken på webbplatsen för att förbättra innehåll, navigation och struktur. Informationen sparas inte hos Voked. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Google kan överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning.

 

Genom att acceptera Vokeds allmänna villkor så godkänner du som kund för behandlingen av cookies.

 

Du kan stänga av cookies i din webbläsare, där kan du också ställa in så att du får en fråga varje gång en webbplats försöker använda cookies på din dator. Om din webbläsare lagrar cookies, så ta en titt på webbläsarens hjälpfil för mer information om hur man raderar lagrade cookies. Cookies kan alltid tas bort från hårddisken manuellt.